Znakovi kvalitete HGK

Danas je u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci održana informativna radionica za sve zainteresirane poduzetnike s područja grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Tema današnje informativne radionice je Znakovi kvalitete HGK“.

Označavanje proizvoda ima dugu povijest i gotovo je uvijek imalo gospodarsko značenje zaštite proizvoda i domaće proizvodnje. Potrošačima je i tada, kao i danas, bila važna informacija o podrijetlu proizvoda. Hrvatska gospodarska komora onim proizvodima koji zavrjeđuju za to potrebne kriterije dodjeljuje znakove kvalitete “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”.

Nazočnima su prezentirani znakovi kvalitete HGK, razlika između znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, kako steći pravo na uporabu znaka, postupak odobravanja, promocija nositelja znakova, pregled dodijeljenih znakova i lista nositelja.

Informativnu radionicu održali su Ivan Marijanović i Barbara Didović iz Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Vukovar.

Informativna radionica se održava u okviru projekta pod nazivom „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020.

Današnja informativna radionica je 24. po redu koja se održava u okviru ovog projekta. Tehnološki park Vinkovci d.o.o. planira organizirati ukupno 28 informativnih radionica, 5 okruglih stolova te konferenciju kako bi se omogućilo povezivanje teorijskih i primijenjenih znanja sa ciljem rasta i razvoja novih oblika poduzetništva.

Organizacijom i provedbom informativnih radionica osigurava se potpora u postupcima osnivanja novih poduzeća, olakšava se poslovanje aktivnih poduzeća te osnažuje Tehnološki park kao institucija koja pruža potporu poduzetnicima u  stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Sve informativne radionice se održavaju u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci, na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

Svi zainteresirani poduzetnici mogu saznati sve informacije o informativnim radionicama i poslati svoj prijavu za sudjelovanje na e-mail info@tp-vk.hr.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.