Promocija poduzetništva i ohrabrenje ženama poduzetnicama

Tehnološki park Vinkovci d.o.o.. nastavlja s provedbom aktivnosti u okviru projekta pod nazivom „Poduzetničko umrežavanje i informiranje“. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020.

Provedbom projektnih aktivnosti pruža se podrška poduzetnicima u razvoju njihovog poslovanja kroz povećanje poslovnih znanja, vještina i informacija ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. će u okviru ovog projekta organizirati ukupno 28 informativnih radionica, 5 okruglih stolova te konferenciju kako bi se omogućilo povezivanje teorijskih i primijenjenih znanja sa ciljem rasta i razvoja novih oblika poduzetništva.

Organizacijom i provedbom informativnih radionica osigurava se potpora u postupcima osnivanja novih poduzeća, olakšava se poslovanje aktivnih poduzeća te osnažuje Tehnološki park kao institucija koja pruža potporu poduzetnicima u  stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

S namjerom pomoći ženama poduzetnicama, radi bolje promocije poduzetništva i ohrabrenja žena da pokrenu svoje poduzetničke pothvate organizirana je 21. po redu informativna radionica na temu „Žene u poduzetništvu“.

Informativna radionica je održana 01. ožujka 2022. godine. Radionicu na temu „Žene u poduzetništvu“ održala je dr.sc. Sanda Čorak koja se niz godina uz profesionalni rad u društvenim istraživanjima, bavi i pitanjima ravnopravnosti spolova.

U prvom dijelu radionice  ukratko su objašnjeni temeljni elementi poduzetništva, te se na primjerima žena poduzetnica iz svijeta i Hrvatske ukazalo na doprinose ženskog poduzetništva. Na temelju dokumenata i Strategije razvoja poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj govorilo se o preprekama koje otežavaju ženama pristup u poduzetništvo kao i o strateškim ciljevima Hrvatske na ovome području.

U interaktivnom dijelu, na temelju pripremljenih pitanja razvila se diskusija o mjerama i aktivnostima koje bi se trebale poduzeti za intenzivnije uključivanje žena u poduzetništvo, s obzirom da Hrvatska zaostaje za europskim zemljama po mnogim pokazateljima.

Osnovni je cilj ove radionice potaknuti polaznike na poduzetničku aktivnost, odnosno ukazati na mogućnosti otklanjanja prepreka u poslovanju, ukoliko je poduzetnički pothvat već pokrenut.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.