Informiranje poduzetnika na temu „Kako se tvrtke mogu javiti na pozive javne nabave“

Dana 25. veljače 2022. godine Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirao je informativnu radionicu na temu „Kako se tvrtke mogu javiti na pozive javne nabave“.

Informativna radionica je održana u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. –  Poduzetnički inkubator Vinkovci.

Cilj informativne radionice bio je pomoći gospodarskim subjektima/ponuditeljima da se kvalitetnije pripreme za sudjelovanje u postupcima javne nabave kako bi mogli dostaviti prihvatljivu ponudu.

Radionica se bazirala na iznošenju zakonskih i podzakonskih propisa Republike Hrvatske, praksi Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave te iskustvu predavačice.

Iz prakse je vidljivo kako ponuditelji rade greške tijekom pripreme ponuda koje su često posljedica nedostatnih znanja o zakonodavnom i administrativnom okviru javne nabave te nedostatka prakse vezane za pripreme ponuda.

Na radionici se ukazalo na najčešće pogreške ponuditelja u praksi te ispravljanje istih. Također, prezentirana su pravila koja se moraju poštivati u postupku pripreme i dostave ponude te dobivanja ugovora o javnoj nabavi.

Informativnu radionicu je održala tvrtka Projekt jednako razvoj d.o.o. iz Zagreba.

Ova informativna radionica je održana u okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ KK.03.1.2.12.0026. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

U okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirat će ukupno 28 informativnih radionica, 5 okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja.

Sve aktivnosti projekta su besplatne za poduzetnike. Projektom se želi poboljšati poduzetnička klima, pokrenuti poduzetnike kako bi što bolje koristili pomoć potpornih institucija i mjere koje su im dostupne, a koje se trenutno nikako ili slabo koriste.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.