Okrugli stol „Zaštita okoliša i utjecaj emisija stakleničkih plinova“

Dana 18. veljače 2022. godine Tehnološki park Vinkovci d.o.o. održao je okrugli stol na temu Zaštita okoliša i utjecaj emisija stakleničkih plinova“.

Cilj ovog okruglog stola bio je upoznati sudionike s EU politikama s područja zaštite okoliša, a osobito utjecaja emisija stakleničkih plinova.

Emisije stakleničkih plinova rezultat su brojnih ljudskih djelatnosti kao što su  proizvodnja energije, industrijska proizvodnja, promet, poljoprivreda, grijanje te gospodarenje otpadom.

Za detaljnije razmatranje uzeo se dio emisija nastalih grijanjem stambenih jedinica s različitim vrstama goriva i sa korištenjem uređaja različite učinkovitosti, sa osvrtom na dobivene vrijednosti i mogućnosti promjene u smjeru smanjenja emisija stakleničkih plinova. Na okruglom stolu prisustvovali su predstavnici tvrtki Dilj d.o.o., GTG Vinkovci d.o.o., Valmet d.o.o. te tvrke Pozitivni pomak.

Okrugli stol se održao u suradnji s Franjom Šumanovac dipl. ing., direktorom tvrtke Način d.o.o. koji ima višegodišnje iskustvo iz područja zaštite okoliša te istraživanja i praćenja utjecaja emisija stakleničkih plinova.

Okrugli stol je održan u okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ KK.03.1.2.12.0026. Ovo je 2. po redu okrugli stol koji se održava u okviru ovog projekta-

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

Cilj projekta je omogućit poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama. Provedbom projektnih aktivnosti potaknut će se male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti. Sve aktivnosti projekta su besplatne za poduzetnike. Projektom se želi poboljšati poduzetnička klima, pokrenuti poduzetnike kako bi što bolje koristili pomoć potpornih institucija i mjere koje su im dostupne.

U okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirat će ukupno 28 informativnih radionica, 5 okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.