Poduzetništvo u turizmu

Dana 16. veljače 2022. godine Tehnološki park Vinkovci d.o.o. održao je informativnu radionicu na temu „Poduzetništvo u turizmu“. Informativna radionica održana je u okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ KK.03.1.2.12.0026.

U prvom dijelu informativne radionice objašnjeni su pojmovi poduzetništva i turizma te naglašene osobine poduzetnika uz niz primjera iz Hrvatske i inozemstva. Obrađene su inovacije proizvoda, poslovnih procesa, upravljanja informacijama kao i inovacije menadžmenta.

U drugome dijelu radionice polaznici su upoznati s fazama generiranja ideja, te mogućim izvorima poduzetničkih aktivnosti kao što su potrošački trendovi u svijetu. Na temelju pripremljenog obrasca, polaznici su iznijeli svoje ideje koje su ocijenjene prema odgovarajućim kriterijima (veličina ulaganja, složenost projekta, važnost za razvoj destinacije) i uz predloženi sustav bodovanja.

Ovom radionicom polaznici su pripremljeni za samostalno traženje poduzetničkih ideja i njihovu evaluaciju, što prethodi izradi poslovnog plana.

Radionicu na temu „Poduzetništvo u turizmu“ održala je dr.sc. Sanda Čorak koja se dugi niz godina bavi istraživanjima različitih aspekata turizma.

Ovo je 18. po redu informativna radionica koja se održava u okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

Cilj projekta je omogućit poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama. Provedbom projektnih aktivnosti potaknut će se male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti.

Sve radionice održavaju se u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci, na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

U okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirat će ukupno 28 informativnih radionica, 5 okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.