Savjetovanje poduzetnika i usluge Tehnološkog parka Vinkovci i mogućnosti pokretanja Start up-a

Dana 18. siječnja 2022. godine održana je informativna radionica na temu „Savjetovanje poduzetnika i usluge Tehnološkog parka Vinkovci i mogućnosti pokretanja Start up-a“. Informativnu radionicu je održao direktor Tehnološkog parka Vinkovci, Josip Gilja.

Poduzetnici su imali priliku saznati informacije o mogućnostima pokretanja Start up-a, kako iskoristiti dostupne poticaje i mjere, te se informirati o uslugama i savjetovanjima koje pruža Tehnološki park kao pomoć u početnim koracima pokretanja tvrtke.

Ovo je 16. po redu informativna radionica koja se održava u okviru odobrenog projekta  „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ KK.03.1.2.12.0026. U okviru ovog projekta Tehnološki park Vinkovci d.o.o. održati će ukupno 28 informativnih radionica, 5 okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja.

Informativne radionice su održane na različite teme kao što su: Financijski izvještaji i analiza financijskih izvještaja, Norme ISO9001, ISO14001 i ISO45001, prednosti, najčešće pogreške i mogući rizici implementacije, Internacionalizacija poslovanja i konkurentnost na EU, ruskom i kineskom tržištu, Kako pokrenuti vlastiti posao i iskoristiti dostupne poticaje i mjere, Projektiranje i izgradnja svjetlovoda, FTTH mreža i kućnih instalacija poslovnih i stambenih objekata, Korištenje poduzetničkih alata radi smanjivanja rizika u poslovanju, Upravljanje poduzećem temeljeno na upravljanju rizicima, Što će poduzetnici i tijela javne vlasti moći financirati s 24 milijarde eura EU fondova u razdoblju 2021.-2027., Financijski instrumenti, računovodstvo i revizija u EU projektima te su održane informativne radionice s učenicima srednjih škola kao potencijalnim budućim poduzetnicima.

Također je održan 1 okrugli stol je na temu: Razvoj i promocija ICT sektora, umrežavanje, razmjena znanja i iskustva između ICT tvrtki

Ovaj projekt financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

Projektom „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ omogućit će se poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.