Potpisan Sporazum o suradnji na projektu “Centar za mlade grada Vinkovaca”

Dana 12. siječnja 2022. godine u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci potpisan je Sporazum o suradnji na projektu “Centar za mlade grada Vinkovaca”.

Nositelj projekta je udruga Mladi protiv gladi, a suradnici na projektu su Grad Vinkovci, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. i Razvojna agencija VIA Vinkovci.

Projekt “Centar za mlade grada Vinkovaca” odobren je od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade sukladno Odluci o dodjeli financijskih sredstava u provedenom postupku po Pozivu za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2021.godinu.

Razdoblje provedbe projekta je 12 mjeseci, s početak provedbe je od 01. siječnja 2022. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 124.502,52 kune i sufinanciran je u 100%-tnom iznosu od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Cilj ovog Projekta je osnivanje Centra za mlade grada Vinkovaca kao multifunkcionalnog i javno dostupnog prostora u kojem bi se provodile različite aktivnosti usmjerene radu s mladima na temelju stvarnih potreba mladih u zajednici.

U okviru odobrenog projekta provoditi će se aktivnosti koje su usmjerene ka stjecanju vještina i znanja koja pridonose konkuretnosti mladih na tržištu rada, radionice na temu emocionalne pismenosti i nenasilnog rješavanja sukoba, elektroničkog nasilja te aktivnost organizacije slobodnog vremena. U okviru organizacije slobodnog vremena za mlade organizirati će se sastanci volontera (Klub mladih volontera) i Vršnjačku pomoć u učenju. Volonteri će imati priliku stupiti u kontakt s lokalnom samoupravom, javnim ustanovama i udrugama za mlade kako bi se mogli uključiti u organizaciju različitih događanja u Vinkovcima. S obzirom na situaciju uzrokovanu pojavom epidemije COVID-19 te njezine posljedice, organizirati će se radionica na temu „Očuvanje mentalnog zdravlja i psihološke dobrobiti mladih povezanih s epidemijom bolesti COVID-19“ kojima bi se pomoglo mladima da se lakše suoče s mjerama koje su promijenile njihovu svakodnevnicu.

Sve projektne aktivnosti provoditi će se u Podružnici Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je sudjelovao u pripremi projektnog prijedloga te će također biti uključen u provedbu projekta.

Tako će u okviru aktivnosti „Stjecanja vještina i znanja“ održati dvije informativne radionice za mlade o poduzetništvu, radu Tehnološkog parka i mogućnostima koje pruža mladim poduzetnicima, poticajima grada i županije, poticajima za samozapošljavanje, razmjeni iskustava s uspješnim mladim poduzetnicima koji se nalaze u procesu inkubacije u Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o., a sve s ciljem ohrabrenja mladih na otvaranje vlastite tvrtke i samozapošljavanje na koje bi se zbog straha od neuspjeha teško odlučili. Tehnološki park će također održati radionicu o osnovama računovodstva („Osnove financijskog izvještavanja“) koja je usmjerena stjecanju vještina i znanja koja će pridonijeti konkurentnosti mladih na tržištu rada.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.