Održana informativna radionica „Financijski instrumenti, računovodstvo i revizija u EU projektima“

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je dana 12.01.2022. godine organizirao informativnu radionicu na temu „Financijski instrumenti, računovodstvo i revizija u EU projektima“.

Obzirom na specifičnosti pojedinih EU natječaja, definiraju se različiti uvjeti prihvatljivosti troškova kao i potrebe popunjavanja prijavne dokumentacije, pri čemu je potrebno pružiti informacije o statusu poreznog obveznika, pravima na povrat poreza na dodanu vrijednost te izjavu o specifičnim poreznim oslobođenjima koja se smatraju potporom u kontekstu prijave na natječaje iz EU.

Ova informativna radionica sudionicima je pružila uvid u proces revizije EU projekta, sve kako bi što bolje razumjeli potrebe planiranja i dokazivanja troškova te kako bi se spoznale računovodstvene obveze koje proizlaze iz Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Radionicom su se zainteresiranima približile specifičnosti, problematika i rješenja iz prakse u području u kojima se isprepliću računovodstvo, porezi i revizija u EU projektima, a koji značajno utječu na uspješnost EU projekta.

Predavač na informativnoj radionici bio je Filip Benjak iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o., koji ima dugogodišnje iskustvo iz područja poslovne revizije, računovodstva, financija, poslovnog i financijskog planiranja, menadžmenta, planiranja, prijavljivanja i provedbe EU projekata.

Sudionici informativne radionice iskazali su veliko zadovoljstvo održanom radionicom.

Ovo je 15. po redu informativna radionica održana u okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ KK.03.1.2.12.0026 koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

Projektom „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ omogućit će se poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama. Provedbom projektnih aktivnosti potaknut će se male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.