Informativna radionica “Internacionalizacija poslovanja i konkurentnosti na kinesko tržište”

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je dana 10.01.2022. godine organizirao 14. po redu informativnu radionicu, koja se održala u okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ broj Ugovora: KK.03.1.2.12.0026 financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020.

U okviru ovoga projekta, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirat će ukupno 28 informativnih  radionica, 5 okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja.

Projekt „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ ima za cilj razvoj poduzetničkih alata u svrhu povećanja informiranosti i poboljšanja umreženosti malih i srednjih poduzetnika na području grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

Provedbom projektnih aktivnosti omogućit će se poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama. Provedbom projektnih aktivnosti potaknut će se male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti.

Tema 14. informativne radionice bila je „Internacionalizacija poslovanja i konkurentnosti na kinesko tržište“.

Na ovoj informativnoj radionici poduzetnici su se upoznali sa prilikama i problemima konkurentnosti na kineskom tržištu. Poduzetnici su dobili sve  potrebne informacije o načinu uvoza i izvoza u Kinu te se također na informativnoj radionici predavač dotaknuo presjeka kineskog tržišta po vrstama industrija i cjenovne razlike u proizvodima Kine i EU.

U sklopu radionice, poduzetnici su mogli postaviti konkretna pitanja i aktivno sudjelovati u raspravi. Informativnu radionicu je održala tvrtka R solutions d.o.o.

Radionica je održana u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci, na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.