Održana informativna radionica na temu „Što će poduzetnici i tijela javne vlasti moći financirati s 24 milijarde eura EU fondova u razdoblju 2021.-2027.“

21. prosinca 2021. godine održana je 13. po redu informativna radionica u okviru projekta “Poduzetničko informiranje i umrežavanje”.

Radionica je održana na temu “Što će poduzetnici i tijela javne vlasti moći financirati s 24 milijarde eura EU fondova u razdoblju 2021.-2027.”

 

Cilj informativne radionice bio je sadašnje i buduće korisnike EU fondova na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije pravodobno uključiti u proces planiranja i korištenja mogućnosti koje nude EU fondovi.

Sudionici radionice imali su prilike čuti o novom programskom razdoblju 2021.-2027. koje je sa sobom donijelo nove prilike, programe, izazove i sasvim nova pravila u svijetu EU fondova. Hrvatska na raspolaganje dobiva 24 milijarde eura, što je više nego dvostruko više u prethodnom razdoblju 2014-2020.

Također, bilo je riječi o prilikama koje donose Nacionalni plan oporavka i otpornosti i Višegodišnji financijski okvir te ostali izvori. Sudionici su dobili savjete za pripremu projekata za najveći investicijski ciklus u povijesti Hrvatske.

Informativnu radionicu je održala Ana Fresl direktorica tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.

U okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirat će ukupno 28 informativnih radionica, 5 okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja.

Projekt „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ ima za cilj razvoj poduzetničkih alata u svrhu povećanja informiranosti i poboljšanja umreženosti malih i srednjih poduzetnika na području grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

Provedbom projektnih aktivnosti omogućit će se poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama. Provedbom projektnih aktivnosti potaknut će se male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.