Okrugli stol „Razvoj i promocija ICT sektora, umrežavanje, razmjena znanja i iskustva između ICT tvrtki“

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je 20. prosinca 2021. godine organizirao okrugli stol na temu „Razvoj i promocija ICT sektora, umrežavanje, razmjena znanja i iskustva između ICT tvrtki“.

Okrugli stol je održan u okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ broj Ugovora: KK.03.1.2.12.0026 financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020.

Na okruglom stolu istaknuta je važnost ICT sektora i mogućnosti koje digitalizacija pruža za Vukovarsko-srijemsku županiju, prvenstveno u područjima poljoprivrede, drvnog sektora i turizma.

Na okruglom stolu prisustvovali su predstavnici Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), tvrtke Centar kompetencija d.o.o., tvrtke Kod savjetovanje d.o.o., te tvrtke Informatike Fortuno d.o.o. Moderator okruglog stola bio je direktor vinkovačke digitalne agencije GOADS d.o.o.

Sudionici su prokomentirali stanje u svojim tvrtkama, otpornost koju je ICT sektor pokazao tijekom pandemije te potrebu za aktivnijom suradnjom svih dionika. Kao jedan od glavnih izazova za daljnji rast naveli su manjak kvalificiranog kadra te predložili različite modele suradnje i rješavanja takvog stanja.

Svi sudionici Okruglog stola složili su se s time i zaključili da postoje pomaci, međutim da je potrebno još puno rada kako bi se iskoristili svi potencijali u nadolazećem razdoblju.

Ovo je prvi od pet okruglih stolova koji će se održati u okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“. Tehnološki park Vinkovci d.o.o. također će organizirati ukupno 28 informativnih radionica, konferenciju i individualna savjetovanja u okviru ovog projekta.

Projekt „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ ima za cilj razvoj poduzetničkih alata u svrhu povećanja informiranosti i poboljšanja umreženosti malih i srednjih poduzetnika na području grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

Provedbom projektnih aktivnosti omogućit će se poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama. Provedbom projektnih aktivnosti potaknut će se male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.