Održana informativna radionica „Korištenje poduzetničkih alata radi smanjivanja rizika u poslovanju“

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je dana 30.06.2021. organizirao desetu po redu informativnu radionicu, koja se održala u okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ broj Ugovora: KK.03.1.2.12.0026 financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Projekt „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ ima za cilj razvoj poduzetničkih alata u svrhu povećanja informiranosti i poboljšanja umreženosti malih i srednjih poduzetnika na području grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Tema desete informativne radionice bila je „Korištenje poduzetničkih alata radi smanjivanja rizika u poslovanju“.

Na radionici se govorilo o važnosti provođenja istraživanja kako bi se smanjio opseg neizvjesnosti koje bi mogle biti prijetnja poslovanju poduzeća. Polaznicima su prezentirani alati koji se koriste u procesu istraživanja tržišta, alati koji se mogu koristiti za istraživanje potencijalnih klijenata, načini kako pratiti što radi konkurencija te sve ostale metode i alati koji mogu pozitivno doprinijeti poslovanju poduzetnika.

Polaznici su imali mogućnost aktivno se uključiti u raspravu postavljajući pitanja, a sve kako bi se na što bolji način prokomentirale mogućnosti dobivanja relevantnih podataka koji mogu pomoći u razvoju poslovanja te alata koji se u tom procesu koriste.

Polaznici informativne radionice iskazali su veliko zadovoljstvo i zainteresiranost za prezentiranu temu na radionici.

Predavači na radionici bili su Maja Galić i Ivo Koški, koji i sami imaju vlastita poduzeća te dugogodišnje iskustvo u radu s poduzetnicima, kroz rad u poduzetničkim potpornim institucijama te kroz konzultantski rad, s fokusom na povlačenje sredstava iz fondova Europske unije.

Radionica je održana u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci, na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

U okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirat će ukupno 28 informativnih  radionica, 5 okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja.

Provedbom projektnih aktivnosti omogućit će se poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama. Provedbom projektnih aktivnosti potaknut će se male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.