Informativna radionica „Projektiranje i izgradnja svjetlovoda, FTTH mreža i kućnih instalacija poslovnih i stambenih objekata“

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je dana 18.06.2021. organizirao devetu informativnu radionicu, koja se održala u okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ broj Ugovora: KK.03.1.2.12.0026 financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020.

U okviru ovoga projekta, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirat će ukupno 28 informativnih  radionica, 5 okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja.

Projekt „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ ima za cilj razvoj poduzetničkih alata u svrhu povećanja informiranosti i poboljšanja umreženosti malih i srednjih poduzetnika na području grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Provedbom projektnih aktivnosti omogućit će se poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama. Provedbom projektnih aktivnosti potaknut će se male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti.

Tema današnje informativne radionice bila je „Projektiranje i izgradnja svjetlovoda, FTTH mreža i kućnih instalacija poslovnih i stambenih objekata“ .

Sukladno „Okvirnom nacionalnom programu za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja“ i „NP-BBI programu koji je usmjeren u izgradnju nacionalne agregacijske širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije (engl. Next Generation Network – NGN)“, u Republici Hrvatskoj je započela realizacija značajnih projekata infrastrukturne izgradnje svjetlovodnih FTTH mreža, telekomunikacijskih vodova i kućnih instalacija poslovnih i stambenih zgrada.

Cilj informativne radionice pod nazivom „Projektiranje i izgradnja svjetlovoda, FTTH mreža i kućnih instalacija poslovnih i stambenih objekata“ je informiranje projektanata, građevinskih i montažerskih tvrtki s područja Grada Vinkovaca o modernim tehnologijama izgradnje i prilikama za uspostavljanje vlastitog operativnog kapaciteta i sudjelovanje u projektima.

U sklopu radionice, poduzetnici su mogli aktivno sudjelovati u raspravi i saznati odgovore na pitanja koja ih zanimaju. Informativnu radionicu je održala tvrtka DACTA d.o.o. Polaznici informativne radionice iskazali su veliko zadovoljstvo i zainteresiranost za prezentiranu temu na radionici.

Radionica je održana u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci, na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. planira održati novu informativnu radionicu na temu “Korištenje poduzetničkih alata radi smanjivanja rizika u poslovanju”. Ova informativna radionica će koristiti novim i svim zainteresiranim poduzetnicima sa ciljem smanjivanja opsega neizvjesnosti koje bi mogle biti prijetnja poslovanju poduzeća.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.