Informativna radionica “Internacionalizacija poslovanja i konkurentnosti na ruskom tržištu”

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je danas organizirao osmu informativnu radionicu, koja se održala u okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ broj Ugovora: KK.03.1.2.12.0026 financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020.

U okviru ovoga projekta, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirat će ukupno 28 informativnih  radionica, 5 okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja.

Projekt „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ ima za cilj razvoj poduzetničkih alata u svrhu povećanja informiranosti i poboljšanja umreženosti malih i srednjih poduzetnika na području grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Provedbom projektnih aktivnosti omogućit će se poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama. Provedbom projektnih aktivnosti potaknut će se male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti.

Tema današnje informativne radionice bila je „Internacionalizacija poslovanja i konkurentnosti na ruskom tržištu“.

Na ovoj informativnoj radionici poduzetnici su se upoznali sa prilikama i problemima konkurentnosti na ruskom tržištu. Rusija  je podijeljena na 85 regija, gdje je potrebno planirati u koje regije plasirati proizvod. Proizvode je potrebno proizvesti u više kvaliteta kako bi mogli konkurirati prema pojedinoj regiji, odnosno svaka regija ima drugačije tržište. Poduzetnici su dobili sve  potrebne informacije te im je objašnjen ciklus od proizvodnje do konačnog plasmana proizvoda na stranom tržištu, odnosno način prezentiranja proizvoda krajnjem kupcu. Predavač se dotaknuo presjeka ruskog tržišta po vrstama industrija. Sve dobivene informacije biti će korisne za konkuriranje tvrtke na ruskom tržištu.

U sklopu radionice, poduzetnici su mogli postaviti konkretna pitanja i aktivno sudjelovati u raspravi. Informativnu radionicu je održala tvrtka R solutions d.o.o.

Radionica je održana u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci, na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. sutra održava novu informativnu radionicu na temu „Projektiranje i izgradnja svjetlovoda, FTTH mreža i kućnih instalacija poslovnih i stambenih objekata“. Cilj radionice je informiranje projektanata, građevinskih i montažerskih tvrtki s područja Grada Vinkovaca o modernim tehnologijama izgradnje i prilikama za uspostavljanje vlastitog operativnog kapaciteta i sudjelovanje u projektima.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.