OSNIVAČKA SKUPŠTINA UDRUGE MREŽA BOND

Drugog dana konferencije prigodom koje je Mreža BOND okupila svoje članove u Opatiji, održana je Osnivačka skupština udruge Mreža BOND na kojoj je jednoglasno usvojen Statut Udruge. Naziv udruge glasi Mreža poduzetničkih potpornih institucija – Mreža BOND, dok je skraćeni naziv udruge – Mreža BOND. Naziv Udruge na engleskom jeziku glasi Business organizations network development – BOND. Ciljevi Udruge su doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Područja djelovanja Udruge su gospodarstvo, međunarodna suradnja, obrazovanje, znanost i istraživanje.

Osnivači Udruge su Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Zagrebački inovacijski centar d.o.o. (ZICER), Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku d.o.o. (TERA Tehnopolis d.o.o.) i Poduzetnički akcelerator Split d.o.o. (STech Akcelerator).

Osnivanjem Udruge jača se utjecaj poduzetničkih potpornih institucija okupljenih u Mreži BOND, osnažuje se mogućnost njihova utjecaja na izmjene pojedinih zakonskih akata u interesu poduzetnika te se istovremeno olakšava postupak njihove prijave kao pravnih osoba na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava financiranih iz raspoloživih izvora.

Tijela Udruge su Skupština Udruge, Upravni odbor i Tajnik Udruge. Skupština je najviše tijelo upravljanja Udrugom, a čine je redovni članovi Udruge. U daljnjem radu Udruge involvirani će biti svi članovi Udruge koji će ujedno donositi sve odluke propisane člankom 28. Statuta.

Upravni odbor Udruge upravlja Udrugom i donosi odluke sukladno Statutu. Upravnim odborom predsjedava predsjednik Upravnog odbora koji je ovlašten za zastupanje Udruge. Tajnik Udruge vodi administrativne poslove Udruge, Skupštine i Upravnog odbora.

 

Izvor: Bond

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.