Informativna radionica “Financijski izvještaji i analiza financijskih izvještaja“

Dana 12. ožujka 2021. godine Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je održao informativnu radionicu na temu “Financijski izvještaji i analiza financijskih izvještaja“. Informativna radionica je održana u okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn od kojih bespovratna sredstava  iznose 329.772,96 kn. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Sa ciljem boljeg informiranja malih i srednjih poduzetnika a kako bi se olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama održana je peta po redu informativna radionica pod nazivom “Financijski izvještaji i analiza financijskih izvještaja“.

Informativnu radionicu o tome koje financijske izvještaje poduzetnici trebaju predati za 2020. godinu, kako ih analizirati, rokovima predaje određenih izvještaja te koje su nastale izmjene poreznih zakona u 2021. godini, održao je Damir Bočak, dipl. oec. voditelj odjela za računovodstveno-knjigovodstvene poslove u Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o..

Također se tijekom informativne radionice razmotrio značaj izvještaja o novčanim tokovima za donošenje svakodnevnih poslovnih i strateških odluka, za analizu likvidnosti poduzeća, kao i za svakodnevno financijsko upravljanje, planiranje i zaduživanje.

U postojećem gospodarskom okružju obilježenom promjenama, tvrtke moraju veću pozornost posvetiti vjerodostojnosti i pouzdanosti svojih financijskih izvještaja. Financijski izvještaji i dalje su osnovni alat koji jamči transparentnost poslovanja, a izvještaj o novčanim tokovima od velike je važnosti za postojeće i potencijalne investitore, državne institucije i javnost.

Informativna radionica namijenjena je poduzetnicima početnicima vlasnicima i menadžmentu tvrtke koji žele aktivno upravljati financijama, voditeljima komercijale, prodajnog i nabavnog odjela te svima koji žele znati više o financijama.

U sklopu radionice, poduzetnici su mogli postaviti konkretna pitanja na koja nailaze u svom poslovanju.

Radionica je održana u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci, na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. će u okviru projekta organizirati još 23 informativne radionice, 5 okruglih stolova te konferenciju kako bi se omogućilo povezivanje teorijskih i primijenjenih znanja sa ciljem za rasta i razvoja novih oblika poduzetništva

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.