Održavanje informativnih radionica u okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje”

U okviru provedbe projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ KK.03.1.2.12.0026 koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirat će ukupno 28 info radionica namijenjenih poduzetnicima i poduzetnicima početnicima sa ciljem povećanja informiranosti i poboljšanja umreženosti malih i srednjih poduzetnika na području grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Projektom je predviđeno i održavanje 5 okruglih stolova, konferencija te provedba individualnih savjetovanja..
Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Projektom se želi poboljšati poduzetnička klima, pokrenuti postojeće poduzetnike i one koji to žele postati na što bolje korištenje pomoći i mjera koje su im dostupne a koje se trenutno vrlo slabo koriste.

U sklopu provedbe, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je održao dvije informativne radionice. Prva informativna radionica održana je u suradnji s Ekonomskom i trgovačkom školom Ivana Domca i profesoricom Ikom Pejanović, dipl.oec. Sudionici informativne radionice bili su učenici kao potencijalni budući poduzetnici. Tema druge informativna radionice bila je financijski izvještaji i analiza financijskih izvještaja.

U mjesecu veljači, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirati će održavanje još dvije informativne radionice.

Prva informativna radionica održati će se 23.02.2021. godine na temu uvođenja ISO standarda (implementacija zahtjeva međunarodnih normi u vlastite sustave upravljanja). U nekoliko desetljeća implementacije dogodile su se velike promjene kako u normama tako i u poslovanju gospodarskih subjekta koji su ih implementirali.
Velike prednosti su ostvarile one tvrtke koje su implementirale zahtjeve ISO normi i iskoristili sve „alate“ iz normi u vlastitoj organizaciji:
– u nadzoru i poboljšanju vlastitih usluga ili proizvoda,
– ustroju, nadzoru i mjerenju svojih procesa,
– analizi rizika na korporativnom i procesnom nivou,
– analizi vlastite usklađenosti sa zakonskim zahtjevima i ostalim zahtjevima zainteresiranih strana,
– donošenju odluka temeljem mjerenih vrijednosti i s ciljem smanjenja rizika poslovanja,
– povećanje sigurnosti od ekoloških, sigurnosnih ili kibernetičkih incidenata,
– korporativno i operativno planiranje usluga ili proizvodnje.
Cilj informativne radionice je što jednostavnijim jezikom pojasniti zahtjeve najčešćih normi sustava EN ISO9001:2015 / EN ISO14001:2015 / EN ISO45001:2018, mogućnosti njihove integracije, prednosti korištenja ovih „alata“, najčešće pogreške i moguće rizike implementacije. Informativna radionica je namijenjena i tvrtkama koje imaju i tvrtkama koje nemaju uvedene ISO standarde u sustav svoga poslovanja, različitih djelatnosti, broja radnika i kategorije. Informativnu radionicu će održati tvrtka Dacta d.o.o.

Druga informativna radionica u mjesecu veljači održati će se 25.02.2021. godine na temu internacionalizacije poslovanja i konkurentnosti na Europskom tržištu.
Radionicom će se prenijeti sve informacije potrebne za konkuriranje jedne tvrtke na EU tržištu, objasniti ciklus od proizvodnje do konačnog plasmana proizvoda, odnosno prezentiranja proizvoda krajnjem kupcu. Također će se dotaknuti presjeka tržišta po pojedinim konkurentnim državama, te objasniti plasiranje kvalitete proizvoda u omjeru sa cijenom. Vjerujemo da će sve dobivene informacije biti korisne za konkuriranje tvrtki na EU tržištu. Radionica je namijenjena svim zainteresiranim poduzetnicima. Informativnu radionicu će održati tvrtka R solutions d.o.o.

Radionice će se održati u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o., Poduzetnički inkubator Vinkovci, na adresi Dragutina Žanića Karle 16 sa početkom u 10 sati.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.