Održavanje informativnih radionica u okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“

U okviru odobrenog projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ KK.03.1.2.12.0026 koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirat će 28 info radionica, 5 okruglih stolova, konferenciju i individualna savjetovanja. Projekt doprinosi razvoju poduzetničkih alata sa ciljem povećanja informiranosti i poboljšanja umreženosti malih i srednjih poduzetnika na području grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.
Projektom „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ omogućit će se poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama. Provedbom projektnih aktivnosti potaknut će se male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti.

Projektom se želi poboljšati poduzetnička klima, pokrenuti postojeće poduzetnike i one koji to žele postati na što bolje korištenje pomoći i mjera koje su im dostupne a koje se trenutno vrlo slabo koriste.

Prva informativna radionice održati će se dana 22. rujna 2020. godine u suradnji s Ekonomskom i trgovačkom školom Ivana Domca i profesoricom Ikom Pejanović, dipl.oec. Sudionici informativne radionice biti će učenici kao potencijalni budući poduzetnici te će ih se ovom informativnom radionicom ohrabriti na prvi korak prema poduzetništvu.
Druga informativna radionica održati će se 23. rujna 2020. godine. Tema informativne radionice biti će financijski izvještaji i analiza financijskih izvještaja. Temeljni financijski izvještaji predstavljaju podlogu i polaznu osnovu za analizu poslovanja poduzeća s ciljem informiranja korisnika o financijskom položaju i uspješnosti poduzeća. Kvalitetna analiza financijskih izvještaja omogućuje i kvalitetnu procjenu budućih poslovnih poteza s ciljem daljnjeg razvoja i rasta poduzeća.

Radionice će se održati u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Vinkovci, na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.