Otvoren poziv za organizacije civilnog društva za podnošenje prijedloga 2020CE16BAT012 – Potpora uključivanju građana u provedbu kohezijske politike

Glavna uprava Komisije za regionalnu i urbanu politiku otvorila je poziv za organizacije civilnog društva za podnošenje prijedloga 2020CE16BAT012 – Potpora uključivanju građana u provedbu kohezijske politike.


Opći cilj ovog poziva je potaknuti i poduprijeti sudjelovanje građana u kohezijskoj politici radi bolje provedbe i jačanja osjećaja odgovornosti za njezine rezultate među građanima.

Specifični je cilj poduprijeti projekte kojima se građanima/organizacijama civilnog društva osiguravaju učinkovita sredstva za aktivno sudjelovanje u osmišljavanju, provedbi i/ili praćenju kohezijske politike.

Prihvatljivi podnositelji prijave su javne i privatne neprofitne organizacije.

Raspoloživa proračunska sredstva namijenjena sufinanciranju projekata iznose 250.000 EUR, a najveći pojedinačni iznos bespovratnih sredstava biti će 25.000 EUR.

Iznos bespovratnih sredstava određuje se primjenom najviše stope sufinanciranja od 85 % na stvarno nastale prihvatljive troškove koje je prijavio korisnik.

Rok za podnošenje prijava je 31.05.2020.g.

Više informacija o pozivu može pronaći na poveznici: OVDJE

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.