Konferencija „InvestEU: Poticaji investicijama i očekivanja od hrvatskog predsjedanja EU”

 

Direktor Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. , gosp. Josip Gilja prisustvovao je konferenciji „InvestEU: Poticaji investicijama i očekivanja od hrvatskog predsjedanja EU”.

Riječ je o konferenciji koja je okupila brojne stručnjake s ciljem razmjene znanja, iskustva i ideja kako bi se dale smjernice gospodarstvenicima o InvestEU te ih se pripremilo da ih koristite u svojim ulaganjima. Program InvestEU je program Europske unije koji će objediniti mnoštvo financijskih instrumenata koji su dostupni za potporu ulaganjima u EU-a, zahvaljujući čemu će financiranje europskih investicijskih projekata sredstvima Europske unije biti jednostavnije, učinkovitije i fleksibilnije.

InvestEU novi je program Europske komisije koji će poduzetnicima pružiti nove i povoljnije izvore financiranja, a čiji ukupni investicijski potencijal doseže 650 milijardi eura.

Četiri su ključna područja provedbe programa: održiva infrastruktura, investicije, inovacije i digitalizacija, malo i srednje poduzetništvo te socijalna uključenost i kohezija.

Za poduzetnike najvažnija je jamstvena shema, koja kroz jamstva i poticaje otvara dodatne izvore financiranja, na dulju ročnost i po povoljnijim uvjetima, kako bi se dodatno stimulirala investicijska aktivnost.

Izvor:razvoj.gov.hr

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.