Poduzetnički INFO dan: Mogućnosti financiranja malih i srednjih poduzetnika

 

13.09.2019. (petak) u Hotelu Villa Lenije , a u organizaciji Tehnološkog parka VinkovciVIA Vinkovci i Grada Vinkovci, te uz potporu HAMAG-BICRO-a održan je Poduzetnički INFO dan.

Poduzetnički INFO dan organiziran je u sklopu 54. Vinkovačkih Jeseni povodom otvorenja 5. Sajma gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina, a s ciljem upoznavanja malih i srednjih poduzetnika s mogućnostima financiranja ulaganja iz bespovratnih potpora i financijskih instrumenata.

Na početku radionice predstavljeno je raspisivanje natječaja od strane Grada Vinkovaca za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima kroz 2 mjere, a to su ulaganje u tehnologiju i ljudske potencijale i novi poduzetnici.

Bespovratna novčana sredstva se mogu utrošiti na nabavku strojeva, uređaja, opreme, alata, opremanje poslovnih prostora, nabavu operacijskih računalnih sustava, programa i opreme, obrazovanja, stručnog osposobljavanja i usavršavanja, marketinga i promocije.

 

Nakon toga sudionicima su predstavljeni financijski instrumenti koje nudi HAMAG-BICRO: ESIF jamstva i zajmovi, jamstva i zajmovi za poljoprivredu i ruralni razvoj, bespovratne potpore za Poduzetništvo, te su predstavljeni otvoreni natječaji i načini kako izbjeći najčešće pogreške prilikom izrade projektne prijave.

Nakon tih prezentacija predstavnici HAMAG-BICRO-a predstavili su mogućnosti financiranja za razvojno-istraživačke i inovativne projekte, a sudionicima koji su bili zainteresirani za međunarodnu suradnju predstavljen je pregled nacionalnih i međunarodnih projekata u kojima sudjeluje HAMAG-BICRO.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.