Konferencija “Razvojno iskustvo regije Emilia-Romagna i njegova primjenjivost na Slavoniju, Baranju i Srijem”

U petak 5. srpnja održana je konferencija “Razvojno iskustvo regije Emilia-Romagna i njegova primjenjivost na Slavoniju, Baranju i Srijem” u hotelu Esplanade u Zagrebu . Na konferenciji je prisustvovao direktor Tehnološkog parka Vinkovci gosp. Josip Gilja.

Razvoj Slavonije, Baranje i Srijema bila je tema konferencije „Razvojno iskustvo Regije Emilia-Romagna i komplementarnost modela za Slavoniju, Baranju i Srijem“, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj u sklopu provedbe Ugovora o savjetodavnim uslugama za rast i radna mjesta u Slavoniji, Baranji i Srijemu.  

Ministar za europske politike, istraživanja, obrazovanje i rad u Regiji Emilia-Romagna prof. Patrizio Bianchi predstavio je primjer dobre prakse i razvojna iskustva regije Emilia-Romagna, a mišljenja o primjenjivosti modela za Slavoniju, Baranju i Srijem u sklopu panela su razmijenili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičić, direktorica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabetta Capannelli, direktorica za znanje, rad i poslovnu ekonomiju Emilia-Romagna Morena Diazzi i glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić.

Ova konferencija prva je u slijedu aktivnosti između dviju prijateljskih regija u svrhu jačanja konkurentnosti te stvaranja cjelovitog inovacijskog ekosustava i boljeg pozicioniranja Slavonije, Baranje i Srijema u globalnim lancima vrijednosti, u cilju bržeg rasta gospodarstva i stvaranja novih radnih mjesta, a dio je okvira suradnje potpisanog između talijanske regije Emilia Romagna i Svjetske banke koja omogućuje dionicima projekta Slavonija, Baranja i Srijem da steknu iskustva u radu s dužnosnicima regije Emilia Romagna i drugim stručnjacima te razmijene praktična iskustva i znanja.

Izvor:razvoj.gov.hr

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.