Tehnološki park Vinkovci u Ulmu na konferenciji DA-SPACE projekta

U srijedu, 15. svibnja 2019. godine održana je u njemačkom gradu Ulmu Inovacijska konferencija u sklopu DA-SPACE projekta na kojoj je sudjelovao direktor Tehnološkog parka Vinkovci gosp. Josip Gilja, Melita Meštrović ispred razvojne agencije VIA , dr. sc. Ivan Ambroš ispred Centra kompetencija i Tomislav Čavar potpredsjednik udruge Mladi protiv gladi. Na konferenciji su također sudjelovali predstavnik Vlade Županije Posavske Franc Kljajić i predstavnik Općine Orašje Ilija Baotić.

Panel diskusija u koju su bili uključeni i gradonačenik grada Ulma, Gunter Czisch, predstavnik Ministarstva uprave savezne pokrajine Baden-Württemberg te predstavnica njemačke nacionalne točke za Interreg Program Dunav bila je usmjerena na raspravu o mogućnostima uvođenja otvorenih inovacija u programe razvoja regija, s naglaskom na poduzetništvo i gospodarstvo.

Projekt DA-SPACE, koji se u Ulmu provodio u posljednje tri godine uz financijsku potporu EU, projekt je o uspostavi laboratorija inovacija u kojim se stvaraju nova inovacijska rješenja i uspostavlja suradnja s poduzetnicima.

Projekt DA-SPACE promovira interdisciplinarnu i međunarodnu suradnju i usmjeren je na povezivanje akademskog, gospodarskog, istraživačkog i javnog sektora, te stvaranje inovativnog i tehnološki razvijenog okruženja. Ciljevi su unaprjeđenje poduzetničkih vještina i smanjenje odljeva mozgova, podupiranje inovacija i uvođenja novih tehnologija, te suradnja i stabilnost u dunavskoj regiji.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.