Tjedan cjeloživotnog učenja u Tehnološkom parku Vinkovci

U sklopu 12. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA, u periodu od  01. – 05. listopada, učenici 2. razreda Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci sa profesoricom Ikom Pejanović , izašli su iz svojih učionica i ovaj puta učili družeći se s poduzetnicima stanarima poduzetničkog inkubatora u Vinkovcima.

Ova dimenzija kvalitetne pripreme za zanimanje ekonomist predviđena je strukovnim kurikulumom.

Tako nastavni plan i program propisuje da učenici ekonomske struke barem 25 posto nastavnih sadržaja usvajaju u suradnji s lokalnim ustanovama, poduzetnicima, tvrtkama i drugim subjektima, kako bi se ostvarili ishodi učenja i učenici stekli kompetencije za navedeno zanimanje.

Kroz predavanja gospodina Josipa Gilje, direktora Tehnološkog parka Vinkovci, gospođe Mirte Štrk i gospodina Josipa Romića iz agencije za investicije i razvoj grada Vinkovaca VIA, učenici su imali priliku upoznati se s dijelom poduzetničke infrastrukture koju Grad stavlja poduzetnicima na raspolaganje, kao i s najznačajnijim oblicima državnih potpora i projekata koji se provode u Vinkovcima.

Poseban naglasak stavljen je ovim mladim ljudima na mogućnosti bavljena poduzetništvom u ovome gradu kao jednom od mjera za smanjenje iseljavanja. Učenici su dodatno postali svjedoci pozitivne poduzetničke klime u svome okruženju.

Posebno impresionirani bili su učenici prilikom upoznavanja tvrtki GoAds i F.EE, jednih od stanara poduzetničkog inkubatora. Poznavajući izreku “vrijeme je novac”, osobito zahvaljujemo gosp. Vici Božiću, direktoru tvrtke GoAds  i direktoru tvrtke F.EE Engineering, gosp. Ivanu Bajiću na izdvojenom vremenu za educiranje učenika. Nije pretenciozno zaključiti da su se učenici vratili u učionicu s novom motivacijom za poduzetništvo.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.