Uvodna konferencija projekta izgradnje nadvožnjaka i prilaznih prometnica u gradu Vinkovcima

U četvrtak, 13. rujna 2018.god., u  hotelu Villa Lenije održana Uvodna konferencija projekta “Izgradnje nadvožnjaka Duga ulica-Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovcima”.

Konferencija je ostvarena u suradnji Grada Vinkovaca s Agencijom za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. s ciljem približavanja projekta široj javnosti, kao i njegove aktivnosti, očekivane rezultate i izvore financiranja.

Ovim projektom obuhvaćena je i modernizacija Borinačke ulice ukupne dužine 4.176 metara zajedno s 3.000 metara pješačkih i isto toliko biciklističkih staza. Osim što će stanovnicima Borinaca omogućiti izravan dolazak u centar grada, u cilju povećanja korištenja javnog gradskog prijevoza, Grad Vinkovci će nakon izgradnje nadvožnjaka osigurati novu autobusnu liniju na toj relaciji.

Projekt, koji traje 65 mjeseci, ukupne je vrijednosti 79,979.282,80 kuna. Ukupan iznos prihvatljivih sredstava od 78.486.769,67 kuna bit će financiran u 100%-tnom iznosu iz bespovratnih sredstava Kohezijskog fonda i državnog proračuna, dok ostatak troškova snovi korisnik projekta, odnosno Grad Vinkovci. Ugovorna tijela u provedi projekta su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU).

Planiranom izgradnjom nadvožnjaka iznad pruge Zagreb-Vinkovci-Tovarnik dužine trase 500 metara uklonit će se problem uskog prometnog grla na postojećim prometnicama u Vinkovcima. Također, izgradnja će istodobno rezultirati smanjenjem udjela putovanja automobilom u korist javnog gradskog prijevoza i biciklističkog prometa uz izravan doprinos smanjenju emisije CO2 i onečišćenja okoliša. U konačnici, realizacijom projekta omogućit će se preusmjeravanje lokalnog prometa na moderniziranu prometnicu koja će znatno smanjiti dužina putovanja do središta grada.

(izvor: Novosti.hr)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.