Posjeta F.EE-u Njemačka i BMW-u

F EE_Visit_Vinkovci_2 (3)

U organizaciji Tehnološkog parka Vinkovci, Tehničke škole Vinkovci i tvrtke F.EE Engineering d.o.o. koja djeluje kao članica Tehnološkog parka Vinkovci organizirano je trodnevno studijsko putovanje za učenike Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima. Na putovanje se uputilo 37 učenika strojarske i elektro struke iz devet različitih razreda, 10 profesora te uprava Tehnološkog parka Vinkovci.

BMW _ F.EE (23)

Na prvom dijelu putovanja učenici su imali priliku posjetiti matičnu tvrtku F.EE GmbH u Neunburg Vrom Wald-u. Učenici, profesori i djelatnici Tehnološkog parka Vinkovci su bili u mogućnosti vidjeti pogone koji pripremaju alate za robote koji se koriste u auto i prehrambenoj industriji, obilazak F.EE-a je bio podijeljen u dvije grupe; elektro grupu i strojarsku grupu. Bitno je naglasiti da su se učenici mogli upoznati  sa strojarskom pripremom robota i programiranje robota.

BMW _ F.EE (33)

Drugi dio putovanja učenike je odveo u okolicu Regensburga u posjet tvornici BMW-a. Iz pogona u Regensburgu  dnevno,  svakih 57 sekundi izađe jedan automobil.

Ovo putovanje bila je prva faza programa pripreme učenika za točno određene poslove koje će moći raditi nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja. Tehnološki park Vinkovci i tvrtka F.EE koja je smještena u Tehnološkom parku Vinkovci će u budućnosti nastojati redovno organizirati posjete matičnoj tvrtki u Njemačkoj te pokušati učenicima Tehničke škole u ljetnim terminima osigurati praktičnu nastavu.

mi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.