Održan sastanak predstavnika tvrtki Vukovarsko-srijemske županije sa kineskim ambasadorom

vukovar-kineski-veleposlanik-zk595cf9a1baaad

 

Tijekom svog boravka u Vukovarsko-srijemskoj županiji 05. srpnja 2017.god., kineski ambasador u RH, Hu Zhaoming održao je u ŽK Vukovar sastanak sa predstavnicima tvrtki VŠŽ na kojem je sudjelovao i Tehnološki park Vinkovci d.o.o., direktor Josip Gilja, mag.oec.

Veleposlanik Hu se sastao s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Vukovar i predstavnicima tvrtki Vukovarsko-srijemske županije s kojima je razgovarao o mogućnostima suradnje s Narodnom Republikom Kinom. Sastanak je održan 5. srpnja u ŽK Vukovar, a sastanku je nazočilo devet predstavnika tvrtki iz Vukovarsko-srijemske županije.

ŽK - tp

 

Između ostalog, veleposlanik je izjavio kako bi želio potaknuti velike kineske tvrtke da dođu te potraže prilike za suradnju i investiraju više u našu regiju. Kako vidi veliki potencijal za buduću suradnju na područjima poljoprivrede, turizma, kulture i obrazovanja. Te kako mu je želja, također, posjetiti i upoznati se sa radom Tehnološkog parka Vinkovci i njegovim korisnicima.

Veleposlanik Hu naglasio je kako je u tijeku 25 godina diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske te da snažnija izgradnja diplomatskih odnosa ovisi o sudjelovanju građana Hrvatske koje bi ojačalo prijateljstvo dvaju država.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.