Vinkovački tehnološki park dobio priznanje kao najbolja ustanova za mikropoduzetništvo

minpo61

Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je vinkovačkom Tehnološkom parku nagradu za najbolju poduzetničku potpornu instituciju u kategoriji mikropoduzetništva. Direktor Tehnološkog parka, Josip Gilja, podsjetio je da je Grad Vinkovci 2012. donio odluku o osnivanju Tehnološkog parka i tada nije mogao ni sanjati da će danas biti najbolja tvrtka u mikropoduzetništvu.

-Osnovani smo s ciljem afirmacije poduzetničkog duha u Vinkovcima, ali i cijeloj Vukovarsko – srijemskoj županiji, kako bi pomogli mladim poduzetnicima da pokrenu posao i otvore tvrtke – rekao je Gilja dodajući kako u tehnološkom parku djeluje 16 tvrtki i ima još prostora za nove.

minpo71

Vedran Čuljak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo je čestitao Tehnološkom parku jer „nije mala stvar biti najbolji u Hrvatskoj“ , a gradonačelnik Mladen Karlić je rekao da je to lijepo priznanje mladoj vinkovačkoj ustanovi.

„Osnivajući Park željeli smo pomoći mladima poduzetnicima da prevladaju tadašnju tešku situaciju u gospodarstvu i kako bi mogli ostvariti svoje poslovne ideje i pokrenuti posao. Primjer nam je bio Tehnološki park u Varaždinu koji je imao dobru suradnju s visokoškolskim ustanovama pa zato i nastojimo visokoškolsku ustanovu osnovati u našem gradu. Planiramo izgraditi još jedan poduzetnički inkubator, veći od ovog, na mjestu „općinske vile“ gdje bi smjestili obrte koji trebaju mir“ – najavio je Mladen Karlić.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.