Posjet učenika Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vinkovci

Dana 24. travnja 2024. godine učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vinkovci su zajedno sa svojim učiteljicama posjetili Tehnološki park Vinkovci d.o.o. i Poduzetnički inkubator Vinkovci.

Nakon obilaska zgrade Tehnološkog parka, učenici su posjetili tvrtku Blinx j.d.o.o., poduzetnika koji se nalazi u procesu inkubacije u Tehnološkom parku. Vlasnik tvrtke Blinx j.d.o.o. održao je učenicima kratku prezentaciju o 3D modeliranju, materijalima i printerima.

Učenici su posjetili i Edukacijski centar za svjetlovodne tehnologije (ECST) koji je osnovan u Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o. Ovdje su se učenici imali priliku upoznati s najnovijim dostignućima i opremi koja se koristi u svjetlovodnim instalacijama.

Zatim su učenici posjetili Poduzetnički inkubator Vinkovci, podružnicu Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. U Poduzetničkom inkubatoru učenici su posjetili poduzetnike koji se nalaze u procesu inkubacije; Bravarija Živković, Domwood.hr i AP Metal.

Na kraju učeničkog posjeta, djelatnik Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. održao je informativnu radionicu na temu „Što je poduzetništvo i Poduzetnički inkubator?“. Na radionici su se učenici upoznali s pojmom poduzetništvo, tko je poduzetnik, koje su vrline uspješnog poduzetnika, što je poduzetnički inkubator i kako je nastao poduzetnički inkubator u Vinkovcima. Na informativnoj radionici je također predstavljen rad Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. i Podružnice Poduzetnički inkubator Vinkovci te usluge i mogućnosti koje se pružaju poduzetnicima.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. će nastaviti jačati suradnju s osnovnim i srednjim školama i organizirati informativne radionice za učenike, kako bi im omogućili stjecanje novih znanja i ohrabrilo ih se na prvi korak prema poduzetništvu.