Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a za poduzetnike i vaučeri za obrazovanje

Dana 27. ožujka 2024. godine, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je u suradnji s HUP Regionalni ured Osijek i Hrvatskim Zavodom za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci održao informativnu radionicu na temu „Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a za poduzetnike i vaučeri za obrazovanje“.

Cilj radionice je pomoći poduzetnicima s područja Vukovarsko-srijemske županije da u što većoj mjeri koriste mjere iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te da se omogući poslodavcima aktivno korištenje sustava vaučera za zaposlene osobe.

Na radionici je predstavljeno ukupno 11 mjera aktivne politike zapošljavanja (Potpore za zapošljavanje, potpore za pripravništvo, potpore za usavršavanje, mjera obrazovanje i osposobljavanje, mjera stalni sezonac i dr.). Više o mjerama Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje dostupno je na: https://mjere.hzz.hr/

Sustavom vaučera cilj je obuhvatiti oko 30 tisuća nezaposlenih i zaposlenih osoba, te poboljšati kvalifikacije osoba na tržištu rada. Točan iznos vaučera ovisi o: obrazovnom sektoru ili podsektoru kojem pripada program, ukupnom radnom opterećenju za stjecanje kvalifikacije, te satnici programa (broj sati u vođenom procesu učenja i poučavanja, broj sati temeljenih na radu te broj sati temeljenih na samostalnim aktivnostima). Više o sustavu vaučera dostupno je na: https://vauceri.hzz.hr/

Mjere su predstavile predstavnice Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci, Monika Živković i Anita Kostanjčar.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. će s namjerom omogućavanja lakšeg pristupa informacijama poduzetnicima i potencijalnim poduzetnicima, razvoja Tehnološkog parka kao poduzetnički potporne institucije, povezivanja i jačanja suradnje s ciljem stvaranja povoljnijeg rasta i razvoja poduzetništva i otvaranja novih radnih mjesta u gradu Vinkovcima i Vukovarsko srijemskoj županiji nastaviti s održavanjem informativnih radionica na različite teme. Svi zainteresirani za sudjelovanje na aktivnostima koje organizira Tehnološki park Vinkovci d.o.o. mogu poslati svoj upit na e-mail info@tp-vk.hr i dobiti sve potrebne informacije.