Održana još jedna informativna radionica za učenike

Dana 08. ožujka 2024. godine održana je još jedna informativna radionica na temu “Izgradnja telekomunikacijske infrastrukture“. Radionica je održana u suradnji s Tehničkom školom Ruđera Boškovića Vinkovci.

Cilj informativne radionice je prikazati učenicima dijelove telekomunikacijske infrastrukture, upoznati ih s opremom i materijalom za izgradnju svjetlovodnih vodova i mreža, uređajima za strojno upuhivanje i spajanje svjetlovodnih kabela te provesti osnovnu obuku iz optoelektronike.

U unutarnjem i vanjskom laboratoriju Edukacijskog centra za svjetlovodne tehnologije (ECST) učenici su imali priliku steći znanja o vrstama mreža i njihovim prednostima. Također su imali priliku naučiti  što su mikrocijevne, samonosive, podmorske i OPGW mreže, koji je način gradnje i održavanja, koje su specifičnosti u gradnji i mjerama zaštite zdravlja i sigurnosti radnika i zaštiti okoliša.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. će nastaviti edukaciju učenika kako bi stekli osnovna znanja i vještina što im u budućnosti može omogućiti zaposlenje na izgradnji svjetlovodne infrastrukture, kako kod poslodavaca tako i u vlastitim poduzećima.