Dani poslova u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci

Dana 14.02.2024. godine u Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o., Podružnica Poduzetnički inkubator Vinkovci održani su „Dani poslova“.

Cilj „Dana poslova“ je na jednom mjestu okupiti sve relevantne dionike na tržištu rada i omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje i na taj način doprinijeti razvoju hrvatskog gospodarstva.

Na „Danu poslova“ prisustvovalo je oko 400 posjetitelja, među kojima su nezaposlene osobe, zaposlene osobe koje žele promijeniti posao te učenici i studenti.

Posjetitelji su imali mogućnost stupiti u kontakt s ukupno 12 poslodavaca, od kojih je su tri poslodavca s područja Vinkovaca, a devet s područja Jadrana.

Na događaju su sudjelovali učenici završnih razreda Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci te učenici Srednje strukovne škole Vinkovci koji su prikazali svoje vještine kroz praktične radove. Na ovaj način je učenicima omogućeno izravno povezivanje s potencijalnim poslodavcima i mogućnost zaposlenja u djelatnostima za kojima postoji potražnja.

„Dane poslova“ su podržali ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić s predstavnicima ministarstva, župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te predstavnici institucija s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. će nastaviti pružati podršku aktivnostima kojima se omogućuje povezivanje nezaposlenih osoba s poslodavcima, poticanje zapošljavanja te jačanje hrvatskog gospodarstva.