Na završnoj konferenciji u Osijeku Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o. dodijeljen certifikat najviše razine

U sklopu projekta BOND 2 “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)” koji provodi Hrvatska agencije za malo gospodarstvo inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – faza 2 BOND 2. održana je završna konferencija na kojoj je Tehnološkom parku Vinkovci uručen je certifikat naviše razine 5.

Ukupna vrijednost projekta BOND 2 iznosi 6,6 milijuna eura. Financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i to u 100-postotnom iznosu. U okviru projekta BOND 2 uspostavljena je mreža mentora, jedinstvena nacionalna mreža u Hrvatskoj koja obuhvaća više od 200 mentora. U provedbu procesa mentoriranja uključeno je više od 450 poduzetnika te je odrađeno više od 2.000 sati mentoriranja. Kroz projekt su certificirane 42 poduzetničke potporne institucije iz gotovo svake županije Republike Hrvatske temeljem njihovih aktivnosti usmjerenih prema poduzetnicima. Postoji pet razina certifikata koji se obnavljaju jednom godišnje prema jasno definiranim kriterijima, a cijeli proces nadgleda i provodi HAMAG-BICRO.

Konferenciju je uvodnim obraćanjem otvorio predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec koji je pritom izjavio: „Povezivanjem poduzetničkih potpornih institucija iz svih dijelova Hrvatske u Mrežu BOND i standardizacijom njihovih usluga, osigurali smo ujednačen pristup informacijama svim našim poduzetnicima. Kroz ovaj projekt im je omogućena strukturirana podrška, ali i pristup stručnim znanjima kroz mrežu mentora te međusobna komunikacija i transfer znanja putem razvijene digitalne platforme.

“U svim fazama projekta sudjelovali su svi zaposlenici Tehnološkog parka Vinkovci te su kroz projekt stekli specifična znanja i vještine koje su potrebne prilikom svakodnevnog savjetovanja i rada s poduzetnicima” – naglasio je direktor Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o., Josip Gilja, te dodao kako je projekt BOND podigao razinu kompetencija poduzetničko-potpornih institucija, razvio edukacijske materijale i nove usluge za sve poduzetnike.

“Ono što je iz ovoga projekta značajno za Vinkovce jest i to da se kroz njega Hrvatska agencija za malo gospodarstvo decentralizirala te na taj način otvorila svoje predstavništvo i ured u Tehnološkom parku Vinkovci što umnogome olakšava komunikaciju s poduzetnicima iz Vukovarsko-srijemske županije. Željela bih još naglasiti kako je razina 5 stečena ispunjavanjem najviših uvjeta koji su bili potrebni za dobivanje najviše razine certifikata. Tijekom posljednje tri godine ukupno smo educirali 1.349 poduzetnika u Tehnološkom parku Vinkovci što samo po sebi govori o stručnosti, angažmanu i trudu naših djelatnika” – podvukla je Melita Meštrović, zamjenica direktora Tehnološkog parka Vinkovci.