„Kako se pripremiti za nadzor AZOP-a?“

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je u suradnji s  HUP Regionalnim uredom Osijek i Agencijom za zaštitu podataka organizirao informativnu radionicu na temu: „Kako se pripremiti za nadzor AZOP-a?“ koja je održana u srijedu 06. rujna 2023. godine.

Cilj Opće uredbe o zaštiti podataka je zaštititi osobne podatke fizičkih osoba, pružiti kontrolu građanima nad njihovim osobnim podacima te stvoriti visoku i ujednačenu razinu zaštite osobnih podataka u Europskoj uniji.

Opća Uredba o zaštiti podataka određuje koja su prava pojedinaca, a u skladu s tim i koje su obveze subjekata koji obrađuju osobne podatke. Opću uredbu o zaštiti podataka dužni su primjenjivati svi poslovni subjekti koji prikupljaju, pohranjuju i na bilo koji način obrađuju osobne podatke hrvatskih građana i građana s područja Europskog gospodarskog prostora.

Cilj ove radionice je pružiti voditeljima i izvršiteljima obrade i službenicima za zaštitu podataka mogućnost da se upoznaju s najnovijim trendovima i primjerima dobre prakse iz područja zaštite osobnih podataka, podijele s AZOP-ovim stručnjacima probleme s kojima se susreću u primjeni GDPR-a te uz njihovu potporu nađu rješenja koja će podići razinu usklađenosti u njihovim organizacijama na višu razinu.

Radionica je održana u Podružnici Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. –  Poduzetnički inkubator Vinkovci.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na aktivnostima koje organizira Tehnološki park Vinkovci d.o.o. mogu poslati svoj upit na e-mail info@tp-vk.hr i dobiti sve potrebne informacije.