Informativna radionica – Financijska pismenost djece

Danas je u zgradi Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. organizirana još jedna informativna radionica za djecu u dobi od 7 do 12 godina. Radionica je organizirana u suradnji s „MNK AURELIA FUTSAL“, a polaznici radionice su djeca koja sudjeluju u Ljetnom kampu.

Tema informativne radionice je „Financijska pismenost djece“. Cilj je poučiti polaznike otkud dolazi novac te da je količina novca koji roditelji zarađuju ograničena i povezana s radom i vremenom provedenim na poslu. Na radionici je djeci objašnjeno koji načini plaćanja postoje (novčanice, kovanice, kartice, mobiteli), razlika između potreba koje su nam nužne za život i želja koje nam nisu nužne te važnost štednje. Cilj radionice je također upozoriti na opasnost od plaćanja na internetu (igrice i dodaci za igrice) i zašto je bitno ništa ne plaćati bez roditelja, nikome ne davati svoje osobne podatke, ni podatke i pinove s kartica.

Sljedeći tjedan održati će se još jedna informativna radionica za djecu. Tema radionica je „3D printanje“. Nadamo se da će i ova informativna radionica biti zanimljiva i poučna za djecu.