Radionica – „Što poduzetnik početnik treba znati o porezima?“

Dana 24.05.2023. godine, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je održao novu radionicu za poduzetnike pod nazivom „Što poduzetnik početnik treba znati o porezima?“.

Cilj i svrha radionice je informirati poduzetnike početnike o temeljnim porezima na kojima se bazira porezni sustav Republike Hrvatske a to su: porez na dodanu vrijednost, porez na dobit i porez na dohodak te na konkretnim primjerima pokazati na koji se način primjenjuju u svakodnevnom poslovanju.

Polaznicima je na radionici kroz primjere prikazan obračun navedenih poreza, objašnjene su im mogućnosti i obveze u sustavu PDV-a te je objašnjeno što poduzetniku znači ulazak u sustav PDV-a ili ne, što predstavlja jednu od najčešćih dvojbi, a sve skupa će rezultirati boljim poslovanjem poduzeća.

Održana radionica doprinosi  boljem razumijevanju poreznog sustava Republike Hrvatske što je neophodno za uspješno poslovanje poduzetnika.

Radionica je održana u Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o., Podružnica Poduzetnički inkubator Vinkovci. Predavač na radionici bio je zaposlenik Tehnološkog parka, Damir Bočak, dipl. oec.

Ova radionica je održana u sklopu projekta BOND 2, uz podršku HAMAG-BICRO-a, a u svrhu testiranja standardiziranih usluga za poduzetnika i certificiranja postupka pružanja standardiziranih usluga.