Vještine vođenja tima

Dana 16.05.2023. godine, u Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o., Podružnica Poduzetnički inkubator Vinkovci, održana je radionica na temu „Vještine vođenja tima“.

Upravljanje timom danas se smatra jednom od najvećih izazova za suvremenog poslovanja. Razlozi su raznovrsni. Prvi razlog može se povezati s činjenicom da veliki broj poslovnih procesa upravo ovisi o timovima i timskom radu, što znači da organizacija tima više ne podrazumijeva samo komunikaciju unutar tima, nego i komunikaciju među timovima.

Drugi važan razlog povezan je s motivacijom timova, pri čemu se razni oblici motivacije smatraju važnim za uspješno djelovanje timova.

I treći razlog kompleksnosti upravljanja timom je vezan za poslovne procese unutar timova koji se moraju jako dobro definirati kao bi u konačnici dali što bolji rezultat.

Koraci koji olakšavaju upravljanje timom su jasno definirani ciljevi rada, suradnja i motiviranost tima, postavljanje granica i donošenje odluke. Ove vještine mogu unaprijediti rad tima i ubrzati proces rada.

Cilj radionice je otkriti koji su koraci važni u uspješnom vođenju tima, te kako poduzetnici mogu kvalitetno upravljati timom ili timovima kako bi uspješno priveli poslovne procese kraju.

Ovom radionicom poduzetnici su informirani kako uspješne komunikacijske vještine, dobra suradnja i moć donošenja odluke može unaprijediti poslovanje i rješavanje poslovnih procesa.

Predavačica na radionici je Martina Boričić Martić, mag.rehab.educ. koja posjeduje veliko iskustvo u provedbi edukacija iz područja emocionalne pismenosti i upravljanja.

Tehnološki park nastavlja s provedbom aktivnosti kojima će se omogućiti poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja lakši pristup znanjima, vještinama i visokokvalitetnim uslugama, te će se potaknuti male i srednje poduzetnike na bolje korištenje usluga poduzetničkih potpornih institucija koje su važan čimbenik za razvoj poduzetničkih aktivnosti.