Okrugli stol – “Socijalno poduzetništvo”

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. od svog osnutka organizira radionice, edukacije, okrugle stolove, konferencije i individualna savjetovanja za poduzetnike u svim stupnjevima razvoja. Na ovaj način nastoji se doprinijeti razvoju poduzetničkih alata sa ciljem povećanja informiranosti i poboljšanja umreženosti malih i srednjih poduzetnika te ih potaknuti na bolje korištenje usluga poduzetnički-potpornih institucija koje su važan čimbenik za povećanje poduzetničke aktivnosti.

S istim ciljem je dana 04. svibnja 2023. godine održan okrugli stol na temu „Socijalno poduzetništvo“.

Socijalno poduzetništvo je utemeljeno na društvenim i ekonomskim načelima i usmjereno na promjene i mnoge dobrobiti za zajednicu, a njegov cilj je razviti humanije i tolerantnije društvo. Socijalnim poduzetništvom nastoji se utjecati na institucije, grupe ljudi i same pojedince kako bi se osiguralo unaprjeđenje kvalitete života i utjecalo na razvoj socijalnih vrijednosti. Mnoga poduzeća su usmjerena na ovu vrstu poduzetništva i na taj način imaju priliku sudjelovati u razvoju i stvaranju socijalno osvještenijeg društva.

Na okruglom stolu su osim predstavnika Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. sudjelovali predstavnici Grada Vinkovci, Ekonomske i trgovačke škole „Ivana Domca“ Vinkovci, Pokrajinske vlade Vojvodine, Gradske uprave za privredu, Gradskog vijeća za privredu, Edukativnog centra, Klastera socijalnog poduzetništva Vojvodine i Ureda za lokalni ekonomski razvoj.

Cilj ovog okruglog stola je razmjena iskustva, informiranje poduzetnika o socijalnom poduzetništvu, poticanju na socijalno poduzetništvo te mogućnosti razvoja prekogranične suradnje.