Održana radionica na temu „Organizacija i upravljanje nabavom, zalihama i skladištem“

Dana 26. travnja 2023. godine Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je držao radionicu na temu „Organizacija i upravljanje nabavom, zalihama i skladištem“. 

Cilj ove radionice je pomoći poduzetnicima uspješno planirati, organizirati i upravljati nabavom, zalihama i skladištem, jer odabirom pravilne strategije, pravilnim upravljanjem nabavom i pozitivnim položajem nabave u poduzeću, nabava utječe na krajnji rezultat poslovanja.

Strategijski zadaci imaju odlučujuću ulogu za uspjeh nabave, dok operativni zadaci osiguravaju uspješno nabavljanje. Usklađivanjem poslovne strategije i strategije nabave ostvaruje se uspjeh nabave.

Ovom radionicom polaznicima su pružene sve potrebne informacije o definiranju strategije nabave, o upravljanju nabavnim procesom i o podjeli nabave s obzirom na poduzetnikove potrebe. Također se nastojalo pomoći polaznicima utvrditi strukturu i elemente kalkulacije nabavnih cijena, uputiti ih koja su osnovna pravila organizacije skladišta, kako organizirati i planirati zalihe i upozoriti polaznike na potencijalne probleme sa zalihama. Polaznicima je na radionici kroz primjere objašnjen pojam digitalizacije, na koji način digitalizacija omogućuje ubrzavanje procesa i brže i točnije izvještaje te mogućnosti digitalizacije cjelokupnog procesa nabave.

Radionica je održana u Podružnici Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci. Predavač na radionici bio je zaposlenik Tehnološkog parka, Krunoslav Josip Čačić, struč. spec. ing. sec.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. će nastaviti kontinuirano provoditi radionice, edukacije, okrugle stolove, konferencije i savjetovanja s poduzetnicima. Sve aktivnosti Tehnološkog parka su usmjerene poticanju poduzetničkog okružja i osiguravanju preduvjeta razvoja poduzetnika na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.