Mogućnost razvoja gaming industrije na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije

Dana 10.03.2023. godine u prostorijama Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. održan je okrugli stol na temu „Mogućnost razvoja gaming industrije na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije“.

Na okruglom stolu su sudjelovali predstavnici Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. i predstavnici tvrtki koje razvijaju svoje gaming projekte. Raspravljalo se o aktualnoj situaciji u najbrže rastućoj svjetskoj industriji.

Dok se u prošlosti na igranje videoigara gledalo samo kao na zabavu, danas ovaj način provođenja slobodnog vremena omogućuje ulazak u gaming industriju. Ova vrsta industrije nosi ogroman potencijal za otvaranje novih radnih mjesta i razvoj karijere. Iako će starije generacije naići na otpor i neshvaćanje prema ovoj vrsti industrije, jer digitalno doba donosi i određene posljedice, IT sektor i digitalna zanimanja su u sve većem porastu.

Tehnologija napreduje iznimnom brzinom i mogućnosti koje su nam se prije par godina činile nemogućim, danas su nam nadohvat ruke. Razvoj tehnologije i mogućnosti korištenja različitih medija omogućio je uspon gaming industrije, koja se prema istraživanjima sve više razvija i na području Hrvatske. Ova industrija je značajan uspon doživjela u vrijeme pandemije. Sve je više igrača videoigara, pa ne iznenađuje ni činjenica da se na tržištu sve više može pronaći proizvoda namijenjenih gamerima kao što su stolovi, stolice, odjeća, obuća i sl.

Iako se ova industrija sve više razvija na našem području, u usporedbi sa svjetskim tržištima, ona se još uvijek nalazi na početku. Zato je iznimno važno prepoznati gaming industriju kao potencijal za gospodarski razvoj. Nužno je pružiti podršku tvrtkama koje stvaraju preduvjete za razvoj ove industrije. Tehnološki park Vinkovci d.o.o. prateći trendove gospodarskog razvoja stoji na raspolaganju pružajući pomoć i savjetovanje tvrtkama koje ulažu u razvoj gaming industrije.