Kako uspješno izraditi poslovni plan

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. od svog osnutka provodi aktivnosti koje su usmjerene poticanju poduzetničkoga okružja i osiguravanju preduvjeta razvoja poduzetnika na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Jedan od načina na koji Tehnološki park Vinkovci d.o.o. nastoji pomoći poduzetnicima da ostvare rast i razvoj svog poslovanja je održavanja različitih radionica, edukacija, okruglih stolova i konferencija.

S istim ciljem je jučer u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci održana još jedna radionica. Naziv radionice je „Kako uspješno izraditi poslovni plan“. Cilj ove radionice bio je pomoći poduzetnicima izraditi dobar poslovni plan kako bi povećali šanse za postizanje svojih zacrtanih poslovnih ciljeva.

Uz predavača s velikim iskustvom iz područja poslovnog savjetovanja, polaznici su imali priliku naučiti koje su to poželjne osobine i potrebna znanja i vještine koje bi poduzetnik trebao imati te što je to poslovni plan i kome je namijenjen.

Polaznici su također mogli naučiti koji su osnovni elementi poslovnog plana, što je poduzetnička ideja, kako provesti analizu tržišta i procjenu prodaje, koji su tehničko-tehnološki elementi poslovnog plana, što je projekcija prodaje, procjena troškova poslovanja, plan ulaganja i izvora financiranja, projekcija računa dobiti i gubitka i financijskog toka.

U sklopu radionice, polaznici su mogli aktivno sudjelovati u raspravi i saznati odgovore na sva konkretna pitanja.

Radni materijal s radionice: Poslovni plan poduzetnika

 

Sljedeća radionica koju će Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirati je radionica pod nazivom „Javna nabava za ponuditelje u praksi i pregled prilika za financiranje u 2023. godini za poduzetnike“. Radionica će se organizirati u suradnji s HUP Regionalnim uredom Osijek i održava se 16.03.2023. godine.