Usluge Hrvatske gospodarske komore s ciljem razvoja poslovanja i mogućnosti financiranja poduzetnika

Dana 28.02.2023. godine u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci održana je radionica na temu „Usluge Hrvatske gospodarske komore s ciljem razvoja poslovanja i mogućnosti financiranja poduzetnika “.

Cilj radionice bio je predstaviti mjere za poduzetnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i usluge Hrvatske gospodarske komore namijenjene poduzetnicima kako bi poduzetnicima olakšali rast i razvoj njihovih poduzeća i povećali konkurentnost na tržištu.

S ciljem poticanja razvoja poduzetničke klime u zemlji, ali i zadovoljenja sve većih zahtjeva koji dolaze s razine Europske unije, Hrvatska gospodarska komora je razvila usluge koje uključuju: stručne edukacije i radionice, pravna savjetovanja, izrade izvješća, planova, organizaciju poslovnih susreta, promociju, obradu raznih statističkih i financijskih podataka, vanjsko-trgovinsku razmjenu, zbirke propisa, tekstova zakona, javne ovlasti i dr. Ispred Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Vukovar usluge koje HGK provodi predstavio je Ivan Marijanović.

Ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Mjere aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu predstavile su Rukovoditeljica Odjela za aktivnu politiku zapošljavanja Monika Živković i Viša stručna savjetnica Anita Kostanjčar. Mjere aktivne politike zapošljavanja u 2023. godini obuhvaćaju devet mjera. Mjere su usmjerene na poticanje zapošljavanja ili samozapošljavanja, stjecanje prvog radnog iskustva, obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih, usavršavanje i prekvalifikacije zaposlenih, očuvanje radnih mjesta, povećanja konkurentnosti i poticanje mobilnosti radne snage.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. će 07. ožujka 2023. godine održati novu radionicu za poduzetnike. Tema radionice je „Kako uspješno izraditi poslovni plan“. Radionica će se održati u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci, na adresi Dragutina Žanića Karle 16.

Svi zainteresirani poduzetnici mogu saznati sve informacije o radionicama i poslati svoj prijavu za sudjelovanje na e-mail info@tp-vk.hr.