Održana radionica na temu „Mogućnosti prikupljanja sredstava i načini financiranja aktivnosti poduzetnika“

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. kontinuirano provodi radionice za poduzetnike s ciljem stvaranja povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Jučer je u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Vinkovci održana radionica na temu „Mogućnosti prikupljanja sredstava i načini financiranja aktivnosti poduzetnika“.
Cilj radionice bio je predstaviti otvorene i natječaje koji su u planu namijenjene poduzetnicima u 2023. godini koje omogućavaju poduzetnicima povlačenje sredstava za financiranje svojih poslovnih aktivnosti, unaprjeđenje poslovanja, mogućnosti samozapošljavanja, zapošljavanja i obrazovanja.

Mjere je na radionici predstavio ispred Upravnog odjela gospodarstva grada Vinkovaca pročelnik Upravnog odjela gospodarstva, Hrvoje Niče. Predstavljene su mjere iz Programa poticanja poduzetništva na području grada Vinkovaca za 2023. godinu koje su se odnosile na nove poduzetnike i ulaganje u tehnologiju i ljudske potencijale. Također je na radionici predstavljeno trenutno stanje gospodarstva i dodijeljene potpore poduzetnicima u prethodnim godinama. Prezentaciju možete preuzeti na linku Program poticanja poduzetnistva 2023

Ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Mjere aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu su predstavile Rukovoditeljica Odjela za aktivnu politiku zapošljavanja Monika Živković i Viša stručna savjetnica Anita Kostanjčar. Mjere su usmjerene na poticanje zapošljavanja ili samozapošljavanja, stjecanje prvog radnog iskustva, obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih, usavršavanje i prekvalifikacije zaposlenih, očuvanje radnih mjesta, povećanja konkurentnosti i poticanje mobilnosti radne snage.

Ispred HAMAG-BICRO-a mjere je predstavila Viša analitičarka sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju, Biljana Tintor Jerković. Predstavljeni su Financijski instrumenti HAMAG-BICRO-a (ESIF zajam za obrtna sredstva za poduzetnike, NPOO zajmovi za investicije za poduzetnike i Mali zajam za ruralni razvoj za investicije), najava natječaja Vaučeri za digitalizaciju (NPOO) te raspored planiranih poziva na podnošenje prijedloga za Program Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. i Integrirani teritorijalni program 2021.-2027. za 2023. godinu

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. će također održati radionicu na temu „Usluge Hrvatske gospodarske komore s ciljem razvoja poslovanja i mogućnosti financiranja poduzetnika“. Na radionici će zbog velike zainteresiranosti Hrvatski zavod za zapošljavanje predstaviti ponovno Mjere aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu, a Hrvatska gospodarska komora će predstaviti svoje usluge namijenjene poduzetnicima koje uključuju obrade raznih statističkih i financijskih podataka, vanjsko-trgovinsku razmjenu, zbirke propisa, tekstove zakona, stručne edukacije i radionice, pravna savjetovanja, izrade izvješća, planova, organizaciju poslovnih susreta, promocija, javne ovlasti i dr. Ova radionica će se održati 28. veljače 2023. godine.