Održana radionica na temu „Mogućnosti i prilike za osobni i poslovni razvoj žena“

Nakon održane radionice na temu „Izazovi i prepreke za postizanje rodne ravnopravnosti u poslovnom svijetu“, jučer je u Podružnici Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. – Poduzetnički inkubator Vinkovci održana radionica na temu „Mogućnosti i prilike za osobni i poslovni razvoj žena“. Radionicu je organizirao Tehnološki par Vinkovci d.o.o. u suradnji s Udrugom Agape – Bezuvjetna ljubav.

Na radionici se razgovaralo o tome zašto je važno razvijati soft skills (meke vještine) te kako pomoću SWOT analize i SMART ciljeva potaknuti promjene u obiteljskom životu i poslovnoj karijeri. Također su sve polaznice imale priliku razvijati svoje komunikacijske vještine i vještine upravljanja vremenom. Ova radionica bila je usmjerena kvalitetnom usklađivanju obiteljskog i profesionalnog života žena, ali isto tako radionicom se nastojalo ohrabriti žene na samozapošljavanje i pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata.

Polaznice su izrazile zadovoljstvo održanim radionicama te se očekuje nastavak održavanja ovakvih i sličnih radionica kojima će se nastojati olakšati ženama i majkama usklađivanje poslovnog i obiteljskog života te kojima bi se istaknuo problem društvenog poimanja žene kao poduzetnice, promoviralo i ohrabrilo žene prilikom pokretanja poduzetničkog pothvata te se utjecalo na promjene u vrijednostima, ponašanju i okolini.