Održana radionica na temu „Izazovi i prepreke za postizanje rodne ravnopravnosti u poslovnom svijetu“

Danas je Tehnološki park Vinkovci d.o.o. u suradnji s Udrugom Agape – Bezuvjetna ljubav održao informativnu radionicu na temuIzazovi i prepreke za postizanje rodne ravnopravnosti u poslovnom svijetu“. Radionica je održana u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci.

Jedan od problema s kojim se susreću žene i majke je usklađivanje poslovnog i obiteljskog života. Žene i majke na tržištu rada nailaze na brojne prepreke. Zbog opterećenosti u privatnoj i poslovnoj sferi vrlo često trpi karijerni put žene. Usklađivanje poslovnog i obiteljskog života važan je čimbenik koji utječe na model obitelji koji preferiraju zaposlene žene u Hrvatskoj, jer sve je više žena koje uz obitelji žele raditi i stvoriti svoju karijeru.

Tako se na ovoj radionici razgovaralo o položaju žena u poslovnom svijetu – žene između obiteljskih uloga i poslovnih obveza, te kako uskladiti obitelj i poslovnu karijeru (Vježba: kako uspješno delegirati poslove). Cilj ove radionice je olakšati ženama i majkama usklađivanje poslovnog i obiteljskog života, a isto tako ohrabriti žene na samozapošljavanje i otvaranje vlastitih tvrtki.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. planira održati još jednu radionicu u suradnji s Udrugom Agape – Bezuvjetna ljubav. Tema radionice je „Mogućnosti i prilike za osobni i poslovni razvoj žena“. Na radionici će se razgovarati o tome zašto je važno razvijati soft skills (meke vještine) te kako pomoću SWOT analize i SMART ciljeva potaknuti promjene u obiteljskom životu i poslovnoj karijeri. Također će sve polaznice imati priliku razvijati svoje komunikacijske vještine i vještine upravljanja vremenom.

Ova radionica će se održati 28. studenog 2022. godine (ponedjeljak) s početkom u 17 h na adresi Dragutina Žanića Karle 16 u konferencijskoj dvorani Podružnice Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. –  Poduzetnički inkubator Vinkovci. Molimo sve zainteresirane da svoj dolazak i broj osoba potvrde do 25. studenog 2022. na e-mail adresu: info@tp-vk.hr.