Najava drugog ciklusa natječaja „Žuta točka“ za udruge u Republici Hrvatskoj

Udruge iz cijele Hrvatske ponovno će imati priliku uključiti se u edukacijski program „Žuta točka“ i osvojiti sredstva za donacijske kampanje.
Novi natječaj za udruge otvara se 2. studenoga, a prijave će se zaprimati do 23. studenoga. 

Kroz natječaj u organizaciji Zaklade Žuta točka, a u partnerstvu s Hrvatskom zajednicom županija, Zakladom Konrad Adenauer, Udrugom gradova i Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, birat će se organizacije civilnog društva koje žele jačati svoje filantropske i fundraising aktivnosti te uspješnije upravljati svojim organizacijama. Edukacija i mentorstvo su za udruge besplatni, a na završnom pitchu, udruge će se natjecati za sredstva donatora. 

Projekt Žuta točka prošle je godine okupio 22 udruge iz cijele Hrvatske, koje su, uz priliku za osvajanje sredstava za konkretnu kampanju, dobile besplatnu edukaciju kroz pet modula te mentorsku podršku u pripremi projekata za prezentaciju za donatore. 

Prijaviti se mogu udruge i zaklade koje su registrirane i djeluju u Hrvatskoj najmanje dvije godine. U novi ciklus natječaja moći će se prijaviti i udruge koje su prošle godine sudjelovale, uz uvjet da nisu osvojile novčanu nagradu na završnom predstavljanju donatorima. Za prijavu na natječaj organizacije moraju poslati video u trajanju od 90 sekundi u kojem predstavljaju svoju misiju potencijalnim donatorima (građanima i tvrtkama). 

Pravila natječaja te sve potrebne upute za prijavitelje bit će objavljene 2. studenoga 2022., na stranicama Udruge gradova. 

Kako je protekao prvi ciklus natječaja, tko su bili pobjednici, a tko donatori, pogledajte ovdje.

Izvor: Hrvatska zajednica županija

 

Za sve informacije Tehnološki park Vinkovci d.o.o. stoji na raspolaganju.

mail: info@tp-vk.hr
tel: +385 (0)32 331060