Održana informativna radionica na temu “Svjetlovodne tehnologije”

Dana 25. kolovoza 2022. godine Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je u suradnji s Klubom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Vinkovci (KERIT) održao informativnu radionicu na temu Svjetlovodne tehnologije.

Cilj ove radionice je predstaviti rad Edukacijskog centra za svjetlovodne tehnologije (ECST) koji je osnovan u Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o., te važnost održavanja edukacija i uvježbavanja polaznika za instaliranje svjetlovoda, FTTH mreža i kućnih instalacija poslovnih i stambenih objekata, spajanje svjetlovodnih niti u svjetlovodnim spojnicama, kabinetima, ODF-ima, svjetlovodnim kutijama, mjerenje na svjetlovodima, FTTH mrežama i instalacijama, dijagnostiku kvarova i održavanje svjetlovodnih mreža.

Sukladno „Okvirnom nacionalnom programu za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja“ i „NP-BBI programu koji je usmjeren u izgradnju nacionalne agregacijske širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije (engl. Next Generation Network – NGN)“, u Republici Hrvatskoj je započela realizacija značajnih projekata infrastrukturne izgradnje svjetlovodnih FTTH mreža, telekomunikacijskih vodova i kućnih instalacija poslovnih i stambenih zgrada te postoji sve veće potreba za kadrom educiranim iz područja svjetlovodnih tehnologija. Tehnološki park Vinkovci u okviru  ECST-a organizira i održava obuku i edukacije za sve one koji žele usvojiti nova specijalizirana znanja i vještine. Obuka i edukacije su namijenjene svima, neovisno o spolu i dosadašnjem iskustvu rada na svjetlovodnim kabelima. Svi dosadašnji polaznici izrazili su veliko zadovoljstvo sudjelovanjem na organiziranim edukacijama i stečenim znanjem.

Tehnološki park Vinkovci d.o.o. će s namjerom omogućavanja lakšeg pristupa informacijama poduzetnicima i potencijalnim poduzetnicima, razvoja Tehnološkog parka kao poduzetnički potporne institucije, povezivanja i jačanja suradnje s ciljem stvaranja povoljnijeg rasta i razvoja poduzetništva i otvaranja novih radnih mjesta u gradu Vinkovcima i Vukovarsko srijemskoj županiji nastaviti s održavanjem informativnih radionica na različite teme. Svi zainteresirani za sudjelovanje na aktivnostima koje organizira Tehnološki park Vinkovci mogu poslati svoj upit na e-mail info@tp-vk.hr i dobiti sve potrebne informacije.