Održana informativna radionica na temu „Osnove financijskog izvještavanja“

Dana 10.06.2022.godine Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je održao informativnu radionicu na temu „Osnove financijskog izvještavanja“ koja je usmjerena stjecanju vještina i znanja koja će pridonijeti konkurentnosti mladih na tržištu rada, ali i potaknuti ih na poduzetništvo i otvaranje vlastite tvrtke. Radionica je održana u suradnji s Centrom za mlade grada Vinkovaca.

Polaznici informativne radionice bili su učenici Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca i svi zainteresirani mladi. Cilj radionice je pojasniti tko su obveznici predaje financijskih izvještaja, u kojim rokovima se predaju i koja je svrha financijskih izvještaja.

Uz prikaz stvarnih obrazaca, na konkretnim primjerima i na razumljiv način na radionici je prikazano kako izraditi i na koji način predati financijske izvještaje.

Radionicom se nastojalo prikazati kako čitati i što se sve može vidjeti iz financijskih izvještaja.

Na konkretnim primjerima  pojašnjene su pojedine stavke bilance, računa dobiti i gubitka i izvještaja o novčanim tokovima.  Objašnjeno je koja je struktura i osnovne pozicije bilance, koje podatke sadrži račun dobiti i gubitka, što je izvještaj o novčanom toku te koje su metode sastavljanja i zašto je važan.

Također je objašnjeno zbog čega su važne Bilješke uz financijske izvještaje, Odluka o utvrđivanju GFI-ja i Odluka o prijedlogu raspodjele dobitka ili pokriću gubitka, što trebaju sadržavati i kako ih izraditi?

Radionicu održao zaposlenik Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. Damir Bočak, dipl. oec.

Ovo je još jedna u nizu informativna radionica koje će Tehnološki park Vinkovci d.o.o. održati, a sve s namjerom omogućavanja lakšeg pristupa informacijama poduzetnicima i potencijalnim poduzetnicima, razvoja Tehnološkog parka kao poduzetnički potporne institucije, povezivanja i jačanja suradnje s ciljem stvaranja povoljnijeg rasta i razvoja poduzetništva u gradu Vinkovcima i Vukovarsko srijemskoj županiji.