Sajam EU projekata na Orionu

Povodom obilježavanja Dana Europe u vinkovačkoj pješačkoj zoni održan  je Sajam EU projekata na Orionu u organizaciji Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. i Grad Vinkovci. Cilj sajma je naglasiti važnost EU fondova za razvoj Vinkovaca, ali i predstaviti najznačajnije projekte europskog predznaka svih onih koji na njima aktivno sudjeluju na području grada i županije.

Na ovogodišnjem Sajmu EU projekata na Orionu sudjelovalo je dvadesetak izlagača među kojima je bio i Tehnološki park Vinkovci d.o.o. zajedno s Poduzetničkim inkubatorom Vinkovci. Tehnološki park je predstavio projekt “Poduzetničko informiranje i umrežavanje”, koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn. U okviru projekta Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirao je ukupno 28 informativnih radionica, 5 okruglih stolova i konferenciju, na kojima je sudjelovalo više od 160 poduzeća koje su primile usluge informiranja i povezivanja s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Na Sajmu je također predstavljen Edukacijski Centar za svjetlovodne tehnologije (ECTS) koji je osnovan u Tehnološkom parku Vinkovci d.o.o. sa ciljem edukacije, uvježbavanja i certificiranja stručnjaka za radove na svjetlovodnim vodovima i mrežama u Hrvatskoj. ECST se sastoji od 2 prostora – unutarnjeg laboratorija i vanjskog laboratorija – međusobno povezanih 96-nitnim svjetlovodnim kabelom postavljenim u odgovarajuću zaštitnu infrastrukturu.  Sadržaji Edukacijskog centra za svjetlovodne tehnologije imaj za cilj simulirati stvarne optičke mreže u malom opsegu, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru, u simuliranim i realnim uvjetima.

Predstavljanjem na Sajmu EU projekata na Orionu, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. imao je priliku promovirati svoje djelatnosti i usluge te prikazati javnosti na koji način projekti mogu djelovati kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja.