Informativna radionica za buduće mlade poduzetnike

Danas je Tehnološki park Vinkovci d.o.o. održao informativnu radionicu s ciljem poticanja poduzetništva i obrtništva. Radionica je održana u suradnji s Centrom za mlade grada Vinkovaca.

 

Polaznici informativne radionice bili su učenici Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca i svi zainteresirani mladi kao potencijalni budući poduzetnici. Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je predstavio svoj rad i mogućnosti koje pruža poduzetnicima, te ih informirao o poticajima grada i županije i poticajima za samozapošljavanje.

Cilj ove informativne radionice je ohrabriti mlade na otvaranje vlastite tvrtke, na što bi se teško odlučili zbog straha od neuspjeha. Prepreka za ulazak u poduzetništvo danas je mnogo manje te se priroda mnogih poduzeća promijenila u smislu davanja prednosti mladim poduzetnicima u mnogim industrijama. Prihvaćanje poduzetništva kao održivog izbora karijere, aspekt je koji se polako mijenja, pogotovo ukoliko je riječ o mladima koji imaju poduzetničku ideju i veliku želju za pokretanjem vlastitog posla. Upravo se ovom informativnom radionicom nastojalo pružiti mladima dovoljno informacija o mogućnostima koje im se nude i potaknuti mlade da investiraju svoje znanje i mladost u pokretanje cjelokupnog gospodarstva.

Ovo je samo jedna u nizu informativnih radionica koje će Tehnološki park Vinkovci d.o.o. održati, a sve s namjerom omogućavanja lakšeg pristupa informacijama poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja, razvoja Tehnološkog parka kao poduzetnički potporne institucije, povezivanja i jačanja suradnje s ciljem stvaranja povoljnijeg rasta i razvoja poduzetništva u gradu Vinkovcima i Vukovarsko srijemskoj županiji.